Wat is een Robot Starter Kit?

Starter robot kit, zoals de naam het al zegt, is een start voor u om met uw tenen een duik te nemen in de wateren van de robotica wereld. Met een set van beginners-vriendelijke instructies, leert de Starter robot kit je stap-voor-stap het leren van robotica, elektronica en programmering.

Kenmerken

• Uitstekende keuze voor beginners om te leren over elektronica, grafische programmering Scratch en Arduino programmeren.

• Bouw een robot tank of een robot auto met drie wielen.

• Eenvoudige bekabeling, geen soldeerbout nodig.

Starter kit 4

Verbeterde vermogen om zelf te starten

Met zware mechanische onderdelen, eenvoudig te gebruiken elektronische modules, zoals Me Orion, ultrasone sensor, IR-ontvanger (Bluetooth-module) kunt u een uitgebreide hands-on ervaring hebben met het bouwen van een robot auto met drie wielen of het bouwen van een robot tank, welke ook nog programmeerbaar is.

wiring

Gemakkelijk aan te sluiten 

De modules in deze kit  zijn allemaal uitgerust met RJ25-poorten voor eenvoudige bedrading. Door de modules met elkaar te verbinden, kunnen robots op een snelle manier worden gebouwd. Alle bedrading is eenvoudig en zeer duidelijk.

scratch
arduino

Ondersteund Scratch & Arduino programmering

de Starter Robot kit is volledig compatibel met mBlock. Dat is een grafische programmeeromgeving op basis van Scratch 2.0 Open Source Code. Het maakt de programmering van projecten en interactieve toepassingen eenvoudiger door middel van te slepen functieblokken.

Een Kit, twee Robots

Volg de gedetailleerde, beginners-vriendelijke instructies om uw keuze van een robot tank of robot auto met drie wielen te bouwen.

Robot auto met drie wielen

De robot auto met drie wielen is een robot welke je kunt bouwen met de starter kit. Door de twee banden en een zwenkwiel is deze robot auto in staat zichzelf zeer soepel te verplaatsen.

three weeled

Robot Tank

Sluit de 38 tracks samen aan, dan kan deze robot starter kit worden gebouwd als een robot tank. Met de ultrasone sensoren op de diepere positie, zal de robot tank obstakels tijdig kunnen detecteren en veranderen van richting om botsingen te voorkomen.

robot tank

Specificaties

Gewicht en afmetingen

Lengte:22,0 cm
Breedte:16, cm
Hoogte:13,0 cm
Gewicht:800 gr.

Batterij en connectiviteit

Programmering:PC-mBlock; Tablet/Telefoon – Makeblock
Batterij:6 x AA batterij (niet meegeleverd)
Motor:2 x 186 RPM DC Motor
Connectiviteit:           Bluetooth